Leírás

Van valahol Magyarországon egy kis falu, ahol az emberek úgy élnek ahogy egy falun szokás. A napi problémákat úgy oldják meg ahogy mindig is megoldották és a világlátásuk is régi szokásokból építkezik. Egészséges társaság, ahol mindenki tudja a helyét, bár a politikai korrektséget nem innen mintavételezik.

Kifordult a világ

2017.03.02. 10:00 | Sidaries | Szólj hozzá!

Címkék: történet

A környéken történt egy elképesztő dolog. Egy ismerősöm elköltözött egy szomszédos településre és bement az okmányirodába, hogy kicserélje a lakcímkártyáját. A következő beszélgetés zajlott le:

- Sajnos nem lehet.

- Nem lehet? Miért?

Itt az ügyintéző kicsit elsápadt, érezte, hogy ezt nehéz lesz kimagyarázni, de neki kell állnia.

- Mert meghalt a cigányvajda.

- ???

- És ezért beköltözési moratórium van.

- ??? ??? ???

- Hát azért, mert a vajdát választani szokták. Azt pedig csak lakcímkártyával lehet. Márpedig ha ideköltöztetnének ideiglenesen párezer cigányt, akkor azzal el lehetne dönteni a választást. Viszont azt nem tehetjük meg, hogy a cigányoknak megtiltjuk a beköltözést, mert az rasszizmus, ezért inkább senki nem költözik be még két hónapig.

Ki kellett várni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizesember.blog.hu/api/trackback/id/tr1212238344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása