Leírás

Van valahol Magyarországon egy kis falu, ahol az emberek úgy élnek ahogy egy falun szokás. A napi problémákat úgy oldják meg ahogy mindig is megoldották és a világlátásuk is régi szokásokból építkezik. Egészséges társaság, ahol mindenki tudja a helyét, bár a politikai korrektséget nem innen mintavételezik.

Ki gondolta volna?

2017.07.11. 10:00 | Sidaries | Szólj hozzá!

Címkék: történet

Van két falu itt a környéken. Az egyik gazdag, a másik meg szegény volt a világháború idején. Mindegyik ugyanolyan közel volt egy olyan célponthoz, amit gyakran bombáztak az oroszok, de valamiért a gazdagabb falu sokkal több eltévedt bombát kapott, mint a szegényebb. A lakosok nem értették a dolgot, de a háború után egy orosz pilóta elmondta az okot. A gazdagabb faluban lovak és lovaskocsik voltak, a szegényebben pedig szamarak és szamárkordék. Márpedig amikor kifognak egy lovaskocsit, akkor annak az egy rúdja az lefelé áll, viszont a szamárkordé két rúdja az égnek mered, pont mint egy német légvédelmi ágyú. Ezért aztán az orosz gépek ezt a falut mindig elkerülték, mert féltek a légvédelemtől, míg a másiknál nem láttak veszélyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizesember.blog.hu/api/trackback/id/tr4312613663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása