Leírás

Van valahol Magyarországon egy kis falu, ahol az emberek úgy élnek ahogy egy falun szokás. A napi problémákat úgy oldják meg ahogy mindig is megoldották és a világlátásuk is régi szokásokból építkezik. Egészséges társaság, ahol mindenki tudja a helyét, bár a politikai korrektséget nem innen mintavételezik.

Kormányzati Idiotizmus III.

2019.10.17. 12:00 | Sidaries | 3 komment

Címkék: kormányzati idiotizmus

Jöjjenek hát újabb kalandjaim a magyar bürokráciában. Ismét tanulságos lesz, de inkább csak sírva röhögős.

A cégnek, ahol dolgozom, van egy tehéntelepe, megy a tejtermelés ezerrel. A tej minősége nagyon fontos szempont, ezért azt tesztelni kell átadás előtt. Ha a tehenet túlerőltetik, akkor előfordulhat, hogy nőni fog az úgynevezett szomatikus sejtszám, ami a tejet eladhatatlanná teszi. Emiatt vettünk egy szomatikus sejtszámlálót, ami egy okos kis eszköz, és annyit csinál, hogy miután belecseppentünk egy kis tejet, megmondja, hogy rendben van-e ez az érték. Ez az eszköz egy 20*20*20 centiméteres kis kocka, tehát kábé akkora, mint egy kézilabda, könnyedén fel lehet kapni, elvinni máshova, és a kézilabdához hasonlóan, ha a szükség úgy hozza, hozzá is lehet vágni bárkihez. Ezt a kis eszközt részben pályázati pénzből vettük, emiatt volt pár vonatkozó jogszabály, amit be kellett tartani. Például kellett hozzá építési engedélyt kérni. Ezzel kapcsolatban pedig be is kellett mennünk a megyei építési hatósághoz, ahol pár hét alatt kivizsgálták a helyzetet, megtekintették az eszközt, majd felszólítottak, hogy kellene egy rajz, hogy hol fogjuk használni az eszközt. Lerajzoltuk tehát a szobát, ahol lesz, lerajzoltuk szépen az asztalt, a széket, a számítógépet, a monitort, majd az asztal jobb oldalára felrajzoltuk a kis dobozunkat. Egy hét múlva kiadták az igazolást, hogy az nem engedélyköteles, lehet örülni. Egyébként azóta már bűnöztünk, mert átraktuk egy másik asztalra és nem jelentettük be. Remélem nem fognak emiatt lecsukni.

Ugyanitt történt, hogy új silóteret is építettünk, ami igazából egy betonpadló, három szélén pedig három vastag betonfal. Ez arra van, hogy a különféle feldarabolt növényeket, a silót, bele lehet rakni, aztán a tehenek ezt eszik egy évig. Ez egy elég nagy struktúra, minden oldala van vagy 15 méter, és szinte teljes egészében beton, meg egy kis vasalás. Ezzel is elkészültünk, kellett a jóváhagyás a hatóságoktól a használatba vételre, majd szóltak, hogy minden oké, már csak környezetvédelmi hatóságot kell megkérdezni. Mi gond lehet, felkerestük őket, majd megkaptuk a felszólítást zajterhelés mérésére. Aztán pislogtunk. Most komolyan meg kell mérnünk, hogy a beton, csak úgy magában, mennyire hangos? Hát jó. Megmértük. Segítek az érdeklődőknek, a beton egy elég csendes dolog. Könnyen lehet mellette napozni, aludni. Észrevételeinket elküldtük a hatóságnak, meg is kaptuk az engedélyt, a tehenek meg azóta is vígan csócsálják belőle a kajájukat.

Végül pedig tudjátok mi ez, ami a képen van? Ez 441 nm szántóföld leadásra való papírja. Két szerződés, amiből mindegyik két oldal hat példányban, két oldal kifüggesztési kérelem, két oldal megosztási megállapodás, egy térkép, egy halotti anyakönyvi kivonat, és egy kérelem. Összesen 31 oldal, ebből 28 oldal duplán nyomtatva. És visszaküldtek, mert sajnos nem volt nálam Ingatlan-nyilvántartási adatváltozási bejelentő, mert azt elfelejtettem. Aztán csodálkozunk, hogy a brazilok meg kiirtják az őserdőket.

papirok.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vizesember.blog.hu/api/trackback/id/tr915229172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boar. 2019.10.18. 14:53:17

A silótérnél nyilván nem a beton hangos hanem ahogy tároljátok be a silót, ahogy fullgázon tapossa, tömöríti a rakodógép, ahogy csipog a tolatásjelző(kilométerekről hallani).
Erre kellene egy zajterhelés vizsgálat, máris nem lenne ennyire "vicces" a dolog...

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2019.10.18. 15:05:06

@Boar.: Mégis elfogadták a zajmérést. Itt egy jogszabály volt, hogy meg kell mérni, tökéletesen nem foglalkoztak vele, hogy mikor mérjük. Egy silótér nincsen folyamatos használatban, ez sem volt a mérés idején.

pneumónia 2019.10.18. 20:47:33

A tehéntelep hatásterületén van zajvédendő homlokzat vagyis lakóingatlan
vagy un. üzemi zajforrás.
Ha jó helyen van a telep, nemsoká körbeveszik a lakóházak és addig panaszkodnak/panaszolják míg be nem zár, welcome to hungary
süti beállítások módosítása