Leírás

Van valahol Magyarországon egy kis falu, ahol az emberek úgy élnek ahogy egy falun szokás. A napi problémákat úgy oldják meg ahogy mindig is megoldották és a világlátásuk is régi szokásokból építkezik. Egészséges társaság, ahol mindenki tudja a helyét, bár a politikai korrektséget nem innen mintavételezik.

Katonaság

2015.04.22. 10:00 | Sidaries | Szólj hozzá!

Címkék: történet

Van a faluban egy bő középkorú fickó, aki nem volt katona. Ez a mutatvány a szocializmusban nem volt kis mutatvány, neki mégis sikerült megoldani anélkül, hogy alkalmatlannak nyilvánították volna. Nem kellett hozzá más, csak egy korán elvett nagyszájú feleség, aki mikor a sorozás volt, elment vele a sorozásra. Mentek be az újoncok a sorozási bizottság elé, amikor pedig ő jött, akkor nem ő ment be, hanem a friss feleség, aki a sorozók fürkésző és értetlenkedő tekintetét látva egy mondatot mondott:

- A Pityu nem lesz katona. Nem ér rá.

Mindezt olyan hangsúllyal és nézéssel párosítva, hogy nem volt ellenvetés, hazaküldték őket. Később megint bepróbálkozott a katonaság, megint a fiatalasszony ment a bizottság elé, hasonlóan tömör mondanivalóval.

- Nem értik hogy a Pityu nem ér rá? Hagyják békén!

Ezúttal mindenki megértette a szimpla sorozótiszttől a tábornokig. Többet nem is erőltették a katonaságot a Pityuval. Úgy gondolták otthon is meg fogja tanulni a rendet.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizesember.blog.hu/api/trackback/id/tr27320492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása