Leírás

Van valahol Magyarországon egy kis falu, ahol az emberek úgy élnek ahogy egy falun szokás. A napi problémákat úgy oldják meg ahogy mindig is megoldották és a világlátásuk is régi szokásokból építkezik. Egészséges társaság, ahol mindenki tudja a helyét, bár a politikai korrektséget nem innen mintavételezik.

Don kanyar

2015.12.09. 11:00 | Sidaries | Szólj hozzá!

Címkék: történet

Nagyon sok történet szól a Don kanyarról és a második világháborúban megesett dolgokról. Ezek közül az egyik legjobb Dezső bá' esete, akit annak idején besoroztak és el is vittek a háborúba. Harcolt amíg csak kellett, de a Don kanyar után úgy érezte, hogy neki elég volt ebből a háborúsdiból, ő aztán hazamegy. Viszont ez nem egy egyszerű dolog, a katonaszökevényeket sehol sem szeretik, ezért kellett egy kis kreativitás.

Ami az ő esetében az volt, hogy a táborban felvett egy vödröt és elindult vízért. És ment és ment és ment. Egy vödrös embert meg senki nem állít meg, mert miért? Tudja a dolgát, biztos megy vízért, simán átjutott minden ellenőrzőponton, minden falun és városon. Végül aztán már Budapesten járt, amikor az első pofont kapta, hogy mégis mi a francot keres egy vödrös katona a város közepén a vasútállomáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizesember.blog.hu/api/trackback/id/tr398151246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása