Leírás

Van valahol Magyarországon egy kis falu, ahol az emberek úgy élnek ahogy egy falun szokás. A napi problémákat úgy oldják meg ahogy mindig is megoldották és a világlátásuk is régi szokásokból építkezik. Egészséges társaság, ahol mindenki tudja a helyét, bár a politikai korrektséget nem innen mintavételezik.

Hosszú menet

2014.07.03. 10:00 | Sidaries | Szólj hozzá!

Címkék: történet

A Faluban ősszel van a búcsú. Még a régi időkben ez sokkal nagyobb dolog volt mint mostanában, ezért kivonult ilyenkor a falu apraja, nagyja. Így tett Bálint bácsi is minden évben, ahol a búcsúsok megszólították hogy itt lenne az ideje felülni a legnagyobb hintára, a nagyláncosra. Bálint bácsi azzal rázta le őket hogy túl drága és rövid a menet, ezért nem éri meg. Így ment aztán ez éveken keresztül mikor egyszer egy búcsú végén a búcsús meghívta Bálint bácsit egy utolsó ingyen menetre. Ez már tetszett az öregnek, fel is ült a hintára egyedül, mert mások már nem voltak a hideg miatt. Elindult a hinta, a búcsús pedig elment a kocsmába, szegény Bálint bácsit meg hagyta fent pörögni. Mikor pedig visszajött és leállította a hintát, Bálint bácsi jégtömbként esett ki, még egy kacskaringósat sem tudott mondani.

Azóta ha valaki valami hosszabb időt igénybe vevő dolognak indul neki, akkor azóta is emlegeti a történetet hogy "Most jön Bálint bácsi hosszú menete."

A bejegyzés trackback címe:

https://vizesember.blog.hu/api/trackback/id/tr266422797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása