Leírás

Van valahol Magyarországon egy kis falu, ahol az emberek úgy élnek ahogy egy falun szokás. A napi problémákat úgy oldják meg ahogy mindig is megoldották és a világlátásuk is régi szokásokból építkezik. Egészséges társaság, ahol mindenki tudja a helyét, bár a politikai korrektséget nem innen mintavételezik.

Nyitás

2016.07.21. 10:00 | Sidaries | Szólj hozzá!

Címkék: történet

A szocializmusban volt egy törvény, amiben az volt, hogy a kocsmáknak a reggeli nyitás és reggel kilenc óra között tilos volt szeszes italt árulni, elkerülendő, hogy a munkások már reggel részegen menjenek a munkahelyükre. Volt egy ellenőrzés a Falu egyik kocsmájában reggel fél nyolckor, ahol bizony mindenki csatak részeg volt eddigre. Az ellenőr nagy boldogan ment a kocsmároshoz, érezvén, hogy itt bizony kapás van és pofás büntetés lesz a vége. Jókedve csak akkor múlt el, amikor a kocsmáros elmondta neki, hogy ő bizony be sem zárt már egy hete, tehát a reggeli nyitás és a reggel kilenc közötti időszak rá bizony nem vonatkozik. Igaza volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizesember.blog.hu/api/trackback/id/tr498901772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása