Leírás

Van valahol Magyarországon egy kis falu, ahol az emberek úgy élnek ahogy egy falun szokás. A napi problémákat úgy oldják meg ahogy mindig is megoldották és a világlátásuk is régi szokásokból építkezik. Egészséges társaság, ahol mindenki tudja a helyét, bár a politikai korrektséget nem innen mintavételezik.

Becsület

2015.02.25. 10:00 | Sidaries | Szólj hozzá!

Címkék: történet

A '60-as években páran átmentek a szomszéd faluban tartott szüreti bálba, hogy aztán a jól sikerült buli után ne legyen semmi lehetőség hazajutni. Autója senkinek nem volt, a busz már régen elment, gyalog és részegen messze voltak. Páran kerestek ottani rokont, páran folytatták az ivászatot egy még nyitva levő kocsmában, csak egy bálozónak nem jutott semmi megfelelő ötlet az eszébe, neki haza kellett jutnia valahogy.

Miután lerakta az utolsó havert a kocsmában, gondolt egyet és ellopott egy biciklit a kocsma elől, majd hazatekert. Másnap mikor pedig felkelt, még kicsit kótyagosan megnézte mit szerzett és megdöbbent. A bicikli vázára rá volt erősítve egy kapa.

- Húbazz. Egy teljesen becsületes ember biciklijét loptam el!

Nem volt mit tenni. Felült a gépsárkányra, majd visszatekert a szomszéd falu kocsmája elé, letette az eredeti helyre a biciklit, majd hazajött a busszal. Elment a fél napja, ráadásul egész nap rosszul volt, de megérte.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizesember.blog.hu/api/trackback/id/tr347178301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása